Cursus "in balans"

Op dinsdag 29 januari 2019 ging mijn eerste valpreventie cursus ‘in Balans’ van start in De Linde te Etten-Leur.

Twaalf enthousiaste deelnemers hebben de cursus van 20 lessen over een periode van 10 weken met succes afgerond. Ze waren uiterst positief in hun beoordeling. De inhoud en de uitvoering van de cursus waren duidelijk van toegevoegde waarde voor hun dagelijkse functioneren. In de metingen, die zowel aan het begin en einde van de cursus werden uitgevoerd, waren zichtbare verbeteringen in hun resultaten te vermelden.

 

Sindsdien zijn op verschillende locaties in Etten- Leur, Rijsbergen, Hoeven en Rucphen cursussen gegeven. 

Aansluitend aan de jaarlijkse valpreventie week (eind september/ begin oktober) hoop ik weer op voldoende deelnemers in de regio om met een nieuwe cursus te kunnen starten. Zij kunnen zich preventief laten scholen om valincidenten te voorkomen. 

Tijdens de cursus wordt gewerkt aan meer bewustwording, stabiliteit en balans om verder vol zelfvertrouwen een actief leven te kunnen voeren.

 

Voorafgaand aan de cursus zijn per locatie informatiemiddagen. Dit zal tijdig op deze site en in de gemeentes bekend gemaakt worden. Op deze middagen krijgt u uitleg over de inhoud, de theorie en achtergronden van vallen en een voorproefje op de praktijklessen. Verder worden de kosten en declaratie mogelijkheden besproken.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn of heeft u familieleden/ kennissen die baat zouden hebben aan een deelname aan deze cursus

mail:  c.devrieshintzen@gmail.com 

of bel: 06-38542063

Landelijke valpreventieweek

Landelijk wordt in de eerste week van oktober aandacht besteed aan het voorkomen van valincidenten op vrij toegankelijke informatiemarkten. Deze zullen tijdig in U gemeente bekend gemaakt worden.

Voor verdere informatie kunt u terecht op www.veiligheid.nl.

Op dinsdagmiddag 29 augustus was ik blij met de goede opkomst van geïnteresseerden voor de informatiemiddag "In Balans". Zowel burgers van St. Willebrord waren in de "Lanteern" aanwezig als ook professioneels;

 praktijkondersteuner Sabine uit de groepspraktijk "De Gagel", fysiotherapeut Mark Janssen, beleidsmedewerkster Marian Adriaensen en Ria Schutter van de kabelkrant.

 

12 september willen we starten en hiervoor kunt u zich nog steeds opgeven. Laat  voor mij een bericht achter onder het kopje CONTACT en u krijgt snel antwoord van mij.